.

WORKSHOPOK

A változás tanulható

...

.

KÓRHÁZFEJLESZTÉS

Visszaadjuk a gyógyítás szenvedélyét

...

.

MINŐSÍTÉS

Akikre büszkék lehetünk

...


Képzéseink

Roma páciensek az egészségügyben

Roma páciensek az egészségügyben

2018 február 7-8.

Formája: interaktív, gyakorlatorientált, saját élményű műhelymunka.

A műhelymunkára várjuk egészségügyi dolgozók, pedagógusok, szociális munkások, dúlák, szoptatási tanácsadók és „egyszerű érdeklődők” jelentkezését.

Miről szól a két nap?

• Ismerjük meg!

Ahogy a kisebbség megismerkedik a többség szokásaival, hiedelmeivel, ünnepeivel és kommunikációs rendszerével, úgy a többség is megteheti ezt viszont.

• Hogy a szó odaérjen
Tudjuk, hogy az „orvos beteg kommunikáció” közléseinek nagy része átlagos helyzetekben is elvész. A hatékony információ átadást meg lehet tanulni. A roma kultúrában például jelentősége van annak, hogy a családból kit szólítunk meg, és hogyan beszélünk. Ismerjük meg a roma család szerkezetét.

• Minden cigány egyforma?
Természetesen nem. Mindenki önálló személyiség. De azt is fontos tudnunk, hogy melyik Magyarországon élő nagy roma közösség tagja. Népcsoportok, viseletek, szokások, történelem.

• Hogy állok az előítéleteimmel?
A tulajdonítások, attribúciók szükségesek ahhoz, hogy képesek legyünk tájékozódni a világban, de amikor ezek előítéletté erősödnek, már gátolják a rugalmasságot, nyitottságot, és az elfogadást, így a kommunikációt is.

• Pozitív vírusok
A wokshopon megszerzett tudás segít abban, hogy a hallgató kommunikációs készségei, és tájékozottsága gyarapodjon. Hogyan használjuk, és hogyan adjuk tovább tudásunkat?

Esemény létrehozva

2017. május 04.

Tags

orvosoknak, szakdolgozóknak, segítő foglalkozásúaknak

 

Segítse munkánkat!

Dolgozzon velünk!
Ha tetszenek a céljaink, és úgy érzi, tudásával, tapasztalataival, energiájával, idejével hozzá tud járulni munkánkhoz, keressen minket!

Írjon nekünk!
Küldje el nekünk pozitív történetét, mert a pozitív visszajelzés tápláló energia. Várjuk mindazokat a történeteket, amelyek példát mutatnak az emberségesebb bánásmódra. Amennyiben történetet nem e-mailben szeretné elküldeni, akkor kérjük, hogy postai úton juttassa el hozzánk. A történet mellé írja le az orvos, az intézmény és az osztály nevét is, a borítékra pedig  „PAF – Az én történetem”. Postacímünk: 1037 Budapest, Montevideo utca 2/C.

Támogasson minket! 
Támogassa a PAF-ot adója 1 %-ával!  Adószámunk: 18214992-1-42
Bankszámlaszám: 10700244-66607027-51100005

Az adományozók jóvoltából az alapítványnak a jövőben lehetősége lesz arra, hogy különböző eszközökön és csatornákon keresztül támogassa az emberibb egészségügy kialakítását, az egészségügyi intézmények és dolgozók fejlesztését, illetve az egészségügyet igénybe vevő embereket.

 


 Támogatóink: