PAF – Az emberibb egészségügyért konferencia
Inspiráló emberek és legjobb gyakorlatok az egészségügyből
Szervezetfejlesztők és az egészségügy párbeszéde

 

A program célja az érzékenyítés, egymás helyzetének megértése, és az hogy a pozitív hétköznapok lehetőségét, a jó gyakorlatokat, a cselekvőképességet és az inspirációt vigyék tovább azok az emberek, akik részt vettek a konferencián. Programunkkal szeretnénk visszaadni az egészségügyi dolgozók hitét és önbecsülését, valamint szeretnénk növelni az elköteleződésüket.


Mottó: „A kapcsolat gyógyít”

Egyre több egészségügyi intézményvezető (kórházigazgató vagy osztályvezető) ismeri fel a humánfejlesztés fontosságát.
Az odafordulás a betegekhez, az együttérzés és a szenvedély csak akkor valósulhat meg a gyógyításban, ha a vezetés tudatosan tesz a gyógyító közösségek és a munkatársak pszichés jóllétéért és kompetenciáinak fejlesztéséért.

Számtalan kutatás igazolja, hogy a humánus orvoslás pozitívan hat mind a gyógyítókra, mind a betegekre. A pozitív gyógyító-beteg kapcsolat nemcsak a beteg együttműködését javítja, csökkentve ezzel a gyógyulás idejét, hanem nagymértékben hozzájárul az egészségügyi dolgozók kiégésének megelőzéséhez is.  

 
„Azon dolgozunk, hogy visszaadjuk a gyógyítók szenvedélyét és önbecsülését. Fejlesztjük a kórházi együttműködést, a betegek és a gyógyítók közötti kapcsolatot. Végső soron az a célunk, hogy erősödjön az egészségügyi szervezetek öngyógyító képessége.”
Mezei Andrea, a PAF elnöke
 

PAF Alapítvány elkötelezett a humán kapcsolatokban rejlő gyógyító erő tudatosításában, fejlesztésében, egészségügyi szervezetekben való elterjesztésében. 2017-ben, harmadik alkalommal szervez konferenciát az emberibb egészségügyért. Személyes tapasztalatainkat ma már tudományos kutatások bizonyítják: a humánus orvoslás, az empátia pozitívan hat mind a gyógyítókra, mind a betegek gyógyulására.


 Támogatóink: