III. PAF Konferencia - Szenvedély és tudomány az egészségügyben

Személyes tapasztalatainkat ma már tudományos kutatások bizonyítják: a humánus orvoslás, az empátia pozitívan hat mind a gyógyítókra, mind a betegek gyógyulására. Az empátia csökkenti a fájdalmat. A betegközpontúság csökkenti az egészségügyi költségeket.

A pesszimisták és az optimisták halálozási aránya közötti különbség ugyanakkora, mint a dohányzók és nem dohányzók közötti különbség. A konferencia sztárelőadója az együttérző orvoslás világhírű szakértője, Dr. Robin Youngson (Új-Zéland), aneszteziológus, a Hearts in Healthcare nemzetközi mozgalom megálmodója volt.

 

Az empátia csökkenti a fájdalmat – Ha egy operáció előtt a beteggel empatikusan egyeztetnek, akkor javul a műtéti eredményesség, gyorsabb a sebgyógyulás, feleannyi adag morfiumra van szükség, és a beteg hamarabb hazaengedhető (randomizált kontrollált vizsgálatok – RCT – alapján).

A betegközpontúság csökkenti az egészségügyi költségeket – Azon egészségügyi intézményekben, ahol az alapellátást nyújtó orvosok medián feletti betegközpontú ellátást nyújtottak, az ellátás teljes költsége 30%-kal alacsonyabb volt.

A pesszimisták és az optimisták halálozási aránya közötti különbség ugyanakkora, mint a dohányzók és nem dohányzók közötti különbség.

A konferencia szervezői, előadói hisznek abban, hogy vissza lehet szerezni a gyógyítás mindennapokban elhalványuló szenvedélyét.

Időpont: 2017. 10. 17.

 További információkért keresse fel a konferencia honlapját!

A III. PAF Konferencia - Szenvedély és tudomány az egészségügyben honlapja.